Βιοτεχνία πέτρας

64

Η βιοτεχνία πέτρας του Διονυσίου Κλάδη δραστηριοποιείται από το 1994 με έδρα τον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου και αποτελεί τη μοναδική παραδοσιακή βιοτεχνία κοπής και επεξεργασίας πέτρας στο νησί. Με αποκλειστικό υλικό την πέτρα Ζακύνθου κατασκευάζει, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, έργα που καλύπτουν λειτουργικές και αρχιτεκτονικές ανάγκες. Έχει παρουσιάσει Έργο σε όλη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου και έχει αναλάβει την αναστήλωση του ναού του Ασκληπιού υπό την αιγίδα της UNESCO.
Η βιοτεχνία αναλαμβάνει αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις (επενδύσεις, είσοδοι / πορτόνια, σκάλες, πέτρινα σπίτια, σιντριβάνια, πέτρινα δάπεδα), κατασκευή μπαλκονιών (κολωνάκια διαφόρων ρυθμών με βάση και κουπαστή από πέτρα), κατασκευή γλυπτών (αρχαιοελληνικά αντίγραφα, αναπαραστάσεις φύσης, οικόσημα, επιγραφές, σύμβολα), κατασκευή κιόνων Δωρικού, Ιωνικού και Κορινθιακού ρυθμού, προσόψεις τζακιών, κατασκευή κρηνών και πέτρινων ειδών υγιεινής, κατασκευή τραπεζιών από μασίφ πέτρα με ή χωρίς διακόσμους, καθώς και την κατασκευή μνημάτων / τάφων.

Θεματική Έκθεση «Η Τέχνη της Πέτρας», Δευτέρα 11/05/2015 έως Παρασκευή 15/05/2015 στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.